call us icon

Най-добрите цени на бетон и бетонови блокчета

Най-добрите цени на бетон и бетонови блокчета

Бетонът е основният конструктивен елемент на 20ти и 21ви век, без който много то сградите, които виждаме днес нямаше да са възможни. Неговата сила, здравина и издръжливост го правят идеалното строително решение за мостове, небостъргачи и дори бетонови плочи за барбекюта.

Много хора, които имат строителни или ремонти проекти, търсят именно най-евтиния бетон и днес от Stroizone.com ще ви споделим няколко съвета за намиране на евтин бетон на ниска цена.

Как да намерите най-добрата цена за бетон днес

Това, което притеснява много хора, е че могат да попаднат на недобронамерен бетонов възел, който ще им продаде бетон на прекалено висока цена. Подобен вид ситуации са напълно възможни и най-доброто, което можете да направите да ги предотвратите за себе си, е да сравните различните цени покрай вас.

Така ще добиете представа дали дадената ви цена за 1 кубик бетон е такава само на една място или става въпрос за пазарната цена. Пазарната цена е друга тема, която ще засегнем по-долу в текста, тъй като тя също има значение за крайната стойност на излетият бетон на кубичен метър.

Правилното съотношение бетон-цена

Има такова нещо като перфектното съотношение на цена на кубик бетон и тя се определя от няколко главни фактора. Те са:

Качеството на бетона, без значение за какви конструктивни цели ще се ползва той, има огромно значение за сигурността на вашата конструкция. Няма данни за лаборатории в България, които правят тестове на бетон преди неговото изливане.

За да разберете качеството на докарания ви бетон, е нужно да вземете проба от вече сух бетон. Пробата може да се вземе от вече излята плоча или да се налее бетон от бетоновоза във форма предоставена от лабораторията.

Там ще се провери химичното съдържание и здравината на бетона и това дали той е здрав и дали получава сертификат за сигурност спрямо предвидените за него приложения.

Високотокачественият бетон се прави от редица материали, които покачват цената за 1 кубичен метър, но за сметка на това ще разполагате с конструктивно силен и здрав продукт. С това шега не бива, затова нашата препоръка като професионалисти, е да заложите на сигурността а не на ниската цена.

Съвети при избор на бетонен възел

За да изберете правилния бетонен възел е добре да имате поне още 1-2 други възела предвид. Това ще ви даде възможност да сравните цените и да видите тяхната репутация, можете и да разпитате хора в бранша за това какъв е техният опит с конкретни места във вашия град.

Следващата стъпка след сравняване на цената, е да се обадите и да попитате дали издават сертификати за всяка пратена към вас партида. По регламент всеки бетоновоз би трябвало да носи със себе си сертификат за извозеното до вас количество бетон, доказващ неговото качество.

Ако не предлагат сертификати, или издават такива само в края на извозването на всички партиди, това е сигурен знак, че този бетонен възел не бива да е отворен и представлява опасност за всеки, който го използва. За щастие такива възли са доста рядко срещани, а отворените изключително бързо затварят своята операция.

Препоръки при товарене на бетонови блокчета и изделия

Освен суров, течен бетон, на пазара има налични най-различни бетонени изделия като бетонови блокчета на ниска цена. Тези блокчета могат да се използва за строителна дейност, като част от вътрешна, преходна стена, която не носи товар.

Има и много други и различни видове бетонени изделия, като:

Особено важно е да получите сертификат за качеството на самите блокчета. Това ще докаже тяхната здравина, както и качеството на използвания за тяхната направа бетон.

Тъй като тези елементи не съдържат арматура, тяхната здравина изцяло зависи от качеството на пресоването и използваните суровини. Неправилното им оформяне и съхранение ще произведе ронливи и чупливи елементи, на които не може да се разчита.

Една от препоръките, които ще ви дадем при товарене на подобни изделия, е да подсигурите пале или да сте готови да заплатите депозит за такова. Важно е депото, от което ги закупувате, да разполага със специализиран транспорт, който може бързо да разтовари вашата партида от бетонно блокче на добра цена.

Може ли да се разчита на калкулатор на цена на бетон

Един калкулатор за цена на бетон може да ви даде ориентировъчна стойност на вашия проект, но е добре да включите във вашите разходи:

Като за да получите най-точното предложение е важно да се обадите на избрания от вас бетонен възел и да ги попитате за сегашните им цени. Пазарните стойности и съотношения на бетон : цена се променят и завися и от глобалната икономика, затова винаги питайте мястото, от което ще взимате вашите строителни материали.

Все пак за всяко строителство е нужен качествен бетон, а не некачествен и при едно къртене или дупчене на бетона, да се разруши цялата конструкция.