call us icon

Извозване на стари мебели в София

Извозване на стари мебели в София

Всеки от нас е израснал с мебели наследени от баби и дядовци. Те имат сантиментална стойност и са били част от живота ни още от самото начало. Ще дойде момент, в които ще ги заменим с по-нови и по-добре служещи ни вещи.

Това създава ситуация, в която вече няма място за старото и то трябва да бъде отстранено по някакъв начин. Този подход е особено често срещан, когато старите вещи са амортизирани и не си заслужава да бъдат поправени.

Затова днес от Stroizone.com ще ви обясним как най-лесно можете да се отървете от ненужни и стари мебели в София.

Какви са регламентите за изхвърляне на стари мебели в София

Извозването на строителни отпадъци на територията на България се извършва под строг регламент, без значение за какви отпадъци става дума. Битовите сметища се намират на определено разстояние от землището на градовете и селата, като там обработката на отпадъци е съвсем различна от депата за стари мебели или електроуреди.

Реално има 4 основни вида депа, които специализират в конкретен вид отпадък. Те са:

Като в този списък не включваме специализираните рециклационни центрове, а отбелязваме само сборните пунктове, които събират конкретен вид отпадък. След сбирането на конкретно количество, управителите на тези станции поръчват извозване на отпадъците от депата до клиентски специализирани центрове.

Тези центрове преработват отпадъците до постигането на конкретен ресурс, като чисто черно и цветно желязо, платина, мед или друг полезни суровини.

Това важи и за центровете за изоставени и стари мебели и такива можете да намерите на много места в столицата и други по-големи градове. Специално в столицата има специализиран общински транспорт, които събира изхвърлените и оставените до кофата мебели, като ги закарва до депото за стари мебели.

Ако не искате да заемате мястото до кофата за смет, а искате да се отървете от ненужните вещи, можете да се обади на специализирана услуга, която се занимава с безплатно извозване на стари мебели в София.

Регламентът гласи, че изхвърлянето на мебели до кофите за смет е наказуемо с глоба, затова този подход не никак желателен. Обадете се на експертите и те ще извършат тази дейност вместо вас и то напълно безплатно.

Можете ли да оставите ненужните си мебели до кофата

Краткият отговор на този въпрос е „Не, не е позволено да оставяте мебелите си до кофите за битова смет”. Това е така, тъй като на практика така създавате обстоятелства, които затрудняват номиналната дейност на мобилните екипи за премахване и извозване на битовите отпадъци в кофите до вашия блок.

При установяване на нарушение, извършителят може да бъде глобен до 500лв, тъй като е причинител на забавяне на безопасното извозване и изземане на отпадъчни суровини от жилищни комплекси.

Освен това има и специализирани места за оставянето на ненужни и стари мебели. Това разделение на отпадъците позволява по-висока степен на рециклиране и намаляването на вредите вещества не само във въздуха, но и почвите и подпочвените води на страна ни.

При смесването на битов отпадък с небитов отпадък, като електроника, строителни материали или мебели, дейността за рециклиране и обработка на тези отпадъци се затруднява значително. Разделното изхвърляне е първата стъпка към по-екологичен и зелен начин на живот.

Освен това, при рециклиране се намаляват зависимостите към използването на други суровини и така се подхранва българската индустрия и икономика. От вашите мебели могат да бъдат направени други, като за да се стигне до там, те първо преминават през процес на обработка, а след това се превръщат в ПДЧ, фазер или ОСБ плочи.

Защо да извикате фирма за извозване на стари мебели

Причината много хора в столицата да викат професионални фирми за извозване на стари мебели, е понеже подобни услуги спестяват доста труд и време. Те не само ви спестяват усилия по преместване на самите мебели, но и могат да гарантират за тяхното безопасно премахване.

Подобни услуги специализират в такава дейност, и затова разполагат със специални мобилни групи, които отстраняват мебелите от жилищата на обадилите им се потребители. Самата услуга се извършва в рамките на 24 часа от обаждането, всеки ден в диапазона на работното време на фирмата.

Има случаи, в които е нужно да се заплати малка такса за всяка износена мебел, но това е, когато бройката им е малка. Ако искате да разчистите едно жилище изцяло, и нямате транспорт подходящ за извозването на ненужните мебели, тогава единственото реално решение са именно такива мобилни групи.

При определен обем поръчки не се изисква заплащане и услугата е изцяло безплатна, но за подробност какъв е този обем, е добре да се свържете директно с услугата. Още при първоначалното обаждане, вие ще трябва да дадете конкретна информация относно количеството и вида на мебелите, за да бъдат те предвидени в работния процес на мобилните групи.

При пристигане на услугата по извозване на стари мебели, е добре да:

Надяваме се тази статия да е била информативна за вас. Ако искате екипите на Stroizone.com - фирма за кърти чисти, да извършват такава дейност, обадете ни се и ни дайте идеи, при достатъчно търсене ще се отзовем при вас.