call us icon

Къртене на стени

Къртене на стени

Един от начините за разширяване на пространството в апартамента, офиса, къщата, е къртене на стени. Тези ремонтни дейности са необходими за свързване на няколко стаи, помещения в къща, апартамент или друга сграда. Къртенето на стени ще даде възможност за пълна реконструкция на жилището или помещението. Най-често се прави за съединяване на съседни стаи или кухня с друга стая, балкон.

При провеждането на такива ремонтни дейности специалистите често се сблъскват с електрически кабели, тръби за отопление и водоснабдяване. Неправилно къртене на стени може да доведе до негативни последици и лесно да се повреди някоя система или инсталация. Процесът по къртене на стена отнема време и без умения не бива да се пристъпва към такава дейност.

За извършване на къртене на стени – обърнете се към професионалисти!

СТРОЙЗОН предоставя професионална услуга „къртене на стени“. Квалифицирани специалисти ще извършат дейностите по къртене на стени и последващата дейност по чистене и извозване на строителни отпадъци.

Основните етапи на къртене на стени от СТРОЙЗОН:

Цената на тази услуга по къртене на стени зависи от много фактори. На първо място се взема предвид вида на материала, от който е направена стената. Тухлени стени се къртят по-лесно. Монолитна сграда с бетонни стени е по-сложна. От друга страна, оказва влияние и дебелината на стената. Общата стойност на проекта е в зависимост от квадратурата на помещението.

Къртене на тухлени и бетонни стени

Къртенето на тухлени и бетонни стени е сложно и трудоемко, особено ако сте се захванали с основен ремонт. Обикновено се предприема при преустройство на апартамент или къща. Събаряне на стената ще помогне за разширяване на пространството на стаята или да се обединят няколко помещения. Най-често срещаният вариант – обединяване на баня с тоалетна, всекидневна с кухненски бокс, кухня с балкон.

Не се препоръчва тези дейности да се извършват самостоятелно. Къртенето на тухлена или бетонна стена трябва да се изпълнява по всички правила. Трябва да се вземат предвид техническите характеристики на стените в стаята. Някои тухлени и бетонни преградни стени в жилищни помещения не бива да се пипат изобщо. На свой ред, това може да доведе до образуване на пукнатини и пълно срутване на стаята, помещението.

Предимства на избора на услугата къртене на стени от Стройзон:

Само грамотен и квалифициран екип от професионалисти може да определи кои стени (панел или тухла) подлежат на събаряне и кои не бива да се докосват. При нас работят истински професионалисти, които прилагат съвременни техники и методи на къртене, събаряне и демонтаж.

СТРОЙЗОН предлага услуги за къртене на стени, подове и тавани. Опитните ни специалисти бързо и качествено ще изпълнят работата!