call us icon

5 съвета при почистване на дворове

5 съвета при почистване на дворове

Дворните пространства не винаги са лесни за поддръжка, особено, когато става дума за почистване на запустял двор. Годините пренебрежение позволяват на природата отново да завземе тази територия.

Това крие много препятствия за почистващите екипи на фирмата за кърти чисти извозва в София Stroizone.com, но за щастие ние сме подготвени.

Тук ще споделим нашия опит в тази сфера. Смятаме, че тази информация може да ви спести доста труд и чудене. Текстът е предвиден да се използва като кратък наръчник за почистване на дворно пространство.

1. Огледът на мястото е задължително

Преди да се започне каквато и да е почистваща дейност, е желателно първо да се направи оглед на обекта. Това ще постигне следните неща:

След оглед е добре да се направи план на действие, така ще си спестите излишна работа и доста време. С оглед ще видите дали има изоставени автомобили, електроуреди, железа и други неща, за които трябва да извикате транспортни услуги.

Електроуредите се носят в едни депа, клоните и корените се носят на други места, а колите за скрап се предават на услуги, които екосъобразно премахват ненужното. Почистващата дейност може и да изисква къртенето на бетон, тук ще се свържете с нас, тъй като точно в това специализираме.

2. Предвиждане на извозваща дейност на отпадъци

Почистването винаги бива последвано от извозване на отпадъците и ненужните неща. За щастие в България има много услуги, които специализират в извозването на специфични видове отпадъци като стари мебели, електроуреди, органични и растителни отпадъци, строителни отпадъци и много други.

Можете да проведете предварителни разговори с една или повече фирми за извозване на отпадъци, за да ви дадат цена. Така ще създадете реален бюджет и ще можете да предвидите средства, без да оставате изненадани от неизвестни такси и суми за изплащане.

Някои услуги дори предоставят безплатно извозване на отпадъци като електроуреди и стари мебели, възползвайте се от това да спестите пари и време.

3. Предпазно облекло и екипировка

Ако смятате сами да подходите към почистване на дворове, нашата препоръка е да разполагате с правилното защитно облекло и екипировка. Моторните резачки, защитни шлемове, очила, храсторези, косачки, къртачи за бетон и дори изкопна техника ще ви свършат добра работа.

Предпазното облекло увеличава безопасността на вашата дейност. Тя е важна особени при работа с опасни машини като моторни резачки в обрасли местности.

Носете обувки с двойна подметка, тъй като не знаете какво крият високите треви и шубраци. Много изоставени дворове крият скрап и строителни отпадъци, изкъртени бетонени плочи, тухли, стъкла от стара дограма и какво ли още не.

4. Товарни машини и камиони

Товарните машини с хидравлични щипки са наистина страхотен помощник в такива ситуации. Много хора ги интересува колко струва почистването на двор от професионалисти, но ако изберете подобен вид оборудване и го наемете, няма да имате нужда от професионалисти, а от здрава работна ръка, добри приятели и доста мерак.

Товарните машини са част от извозваща техника и те могат да съкратят времето за почистване на двор многократно. Товарните и извозващи машини често се комбинират в едно, така че огледайте списъците с товарещи машини под наем и извикайте мобилен екип да ви асистира при почистването.

При голямо количество изрязани къпини, шипки и извадени коренища на дървета и храсти, товаренето с механична щипка ще ви улесни значително. Всеки който е почиствал обрасло място от шипки и къпини знае много добре какво точно имаме предвид.

5. Почистване и извозване на органични отпадъци

Органичните отпадъци не могат да се откарат на бунище за битови отпадъци, а трябва да бъдат оставени на специално депо за листна маса, клони и земна маса. Един проблем, на който ще се натъкнете е, че заедно с органичните отпадъци, ще се наложи и да извозите доста земя.

Това се случва от екипи с контейнери, които оставят контейнер по ваш избор с дневна такса и наем в зависимост от размера на контейнера и политиката за таксуване на самата фирма. След уговорен период или при ваше обаждане, камион специално създаден за вдигане на такъв контейнер, ще го премахне и ще го остави в правилното депо.

В наема на контейнера се включва и таксата по изхвърляне на отпадъците по прирородосъобразен начин.

Накратко за 5-те точки

Направете оглед, за да имате идея какво ви очаква и какво оборудване трябва да имате. Предвидете какви фирми за извозване на отпадъци ще трябва извикате, говорете с тях и вземете цена, за да имате бюджет.

Обърнете внимание на екипировката и оборудването, с което ще работите, целете се към ефикасност и безопасност. Извикайте избраните от вас машини и подсигурете точните видове товарни камиони за строителни отпадъци, електроуреди, мебели и листна маса.