call us icon

Почистване на мазета и тавани в София

Почистване на мазета и тавани в София

Мазетата и таванските помещения са един удобен начин за съхраняване на ценни и стари вещи, от които нямаме нужда в момента. Но очи и вещи, които не се виждат се забравят, или така поне гласи старата българска поговорка.

Това бележи началото на трупането на вещи, от които реално нямаме нужда и докато се усетим вече няма място за минаване. Точно тогава си даваме сметка, че е време да почистим старото мазе или таван и точно това ще обсъдим днес – как се прави почистване на мазета и тавани.

Разликите между професионалното и самостоятелното почистване

Когато дойде този момент на почистване, реално пред един потребител има две решение – това да се справи сам или да извика професионалисти, които да свършат мръсната работа вместо него. Във второто няма нищо срамно понеже не всеки има силите и времето да се занимава.

Основните разлики, са че професионалното почистване става бързо, но може да струва пари, а самостоятелното почистване не струва много пари, но изисква време, което е ограничен ресурс. Тези без време избират професионалните фирми, а тези с ограничен бюджет избира да го направят сами, но то може всъщност да излезе по-скъпо и като време и като пари – ето защо.

Самостоятелно почистване на тавани и мазета

Самостоятелното почистване на тавани и мазета най-вече иска търпение, понеже щом се стига до почистване, това означава, че има доста неща под ключ. Има голяма вероятност да ви отнеме доста време само да сортирате това, което искате да оставите, а тук идват и съмненията за това дали да хвърлите или да го оставите нещо.

След сортирането идва времето на премахването. Таваните в България, за разлика от тези на Запад, са ниски и тесни, което означава, че ще бъдете прегърбени, носейки тежки неща надолу по стълбите.

Прашната обстановка също не помага, да не говорим за плъхове, насекоми, паяжини и неизбежната жега ако почистването се прави през лятото. Всичко това създава комбинация от доста неприятни и тежки условия.

Именно такива условия и трудности карат много от хората да поръчват професионални услуги за чистене на мазета, за да избегнат всичко това.  

Професионално почистване на мазета и тавани

За разлика от собственоръчното почистване, професионалното почистване на тавани се ангажира с всичко, от износването до транспортирането на вашите вещи до законно сметище. В зависимост от това какво точно се премахва от вашия таван или мазе, може да се наложи да се извикат няколко услуги – старата електроника и електроуреди са за едно депо, а мебелите за други.

Има услуги, които предлагат безплатно извозване на стари мебели от вашия адрес до депото, като дори не взимат пари за износването от таванското помещение. Обаждате се и заявявате, че имате нужда от подобна услуга, като е желателно да споменете:

Като е желателно вие самите да подготвите няколко неща преди пристигането на самите мобилни екипи, като:

Тези предварителни мерки са важни за подсигуряването на безпроблемна и гладка дейност на мобилните екипи. При липса на достъп до таван или мазе, мобилните групи не са способни да ви помогнат и може услугата да ви бъде отказана.

Едни истински професионалисти като екипа на Stroizone.com не само ще изнесат нежеланите от вас вещи, но също така ще почистят самото пространство от натрупал се прах и паяжини. Това дали намерената от вас фирма за почистване на мазета и тавани, предлага подобен вид почистване зависи от тяхната политика.

Ако имате нужда от подобен вид услуга е най-добре да попитате предварително. В случай, че не предлагат, при вече освободено пространство, можете сами да почистите, тъй като вече имате повече свобода на движение.

Казано накратко…

Обобщавайки темата, заключението, е че почистването е неизбежно и, че е въпрос на възможност и усещане на комфорт. При по-голям обем на работа можете да потърсите услуга, която безплатно извозва електроуреди или мебели от тавани и мазета и така да си спестите поне транспортирането.

Професионалистите могат да ви спестят много работа и много усилия, като реално само трябва да предоставите достъп до мазето или тавана. След това просто оставяте мобилните екипи да се ангажират сами.

Спестете време, усилия и най-вече труд и извикайте доказани професионалисти, които не само носят, но и извозват. Без значение къде се намирате, можете да се възползвате от подобен вид услуга само срещу едно обаждане и кратък разговор.