call us icon

3 съвета при къртене у дома

3 съвета къртене дом

Какво да правя когато къртя у дома

Рано или късно на всеки от нас се е налагало да се сблъска с реалността на ремонта и всички дейности, които го съпътстват. Независимо дали го искаме или не, това е нещо, което е неотложно, особено в случаите, когато държим да обитаваме качествено ремонтирано и добре почистено след ремонта жилище.

Едва ли е нужно да уточняваме, че както при повечето строителни дейности, така и при къртенето у дома са нужни специалисти. Не става дума единствено за добре обучени и строго специализирани служители.

Говорим за опит, като в същото време са нужни и качествени машини и устройства за тази цел. В зависимост от спецификата на къртенето и материалите, които подлежат на тази процедура, трябва да обърнете внимание не на едно или две неща.

Подготовката

Добре е да знаете точно какво ще бъде къртено, независимо къде се намира обектът. От голяма важност е да предвидите зоните, които могат да бъдат „засегнати“ от праха, остатъците от къртенето и друг тип замърсители. Този момент е абсолютно важен, тъй като именно с качествената подготовка ще се справите и с по-лесното почистване след това.

Чудесна работа вършат еднократни найлонови покривала, които могат да бъдат открити във всяка търговска мрежа на достъпни цени. Осигурете безопасното извозване на отпадъците от къртенето, особено ако обектът е в жилищна сграда, която е обитавана и от други хора.

Трябва да се спазват позволените часове, през които може да вдигате шум. Трябва да обмислите и пренасянето на отпадъците по етажите, като претоварването на асансьора, ако има такъв, категорично не е желателно.

Техниката

Това е едно от основните неща, които трябва да се вземат под внимание, преди да започнете с къртенето у дома или да поверите тази задача на избрана от вас фирма, която извършва къртене.

Машините и качественото им изпълнение помагат със сигурност при всеки момент от къртенето у дома.

В тази насока е добре да сте предвидили предварително типа материал, който трябва да бъде къртен. Той може да бъде тухлена стена, бетонни форми, комбинация от двете, както и зони, конструирани от по-различни от тези елементи. От спецификата на материала, който ще бъде къртен зависи и изборът на машини.

Пример: при къртене на бетон, със сигурност ще имате нужда от по-мощна машина и къртач. При къртенето на тухлени елементи или конструкции, задачата е постижима и с машини, които не са от най-мощните.

Доверието

Най-добрият вариант да се справите качествено с подобни дейности у дома е да се доверите на достатъчно добра фирма, която да предложи нещо повече от обикновена работа по къртене.

Тук в Stroizone предлагаме именно такива дейности. Нашите изпитани професионалисти разполагат със също толкова добре изпитана техника, приложима във всички условия.

Именно доверието в професионализма е първата ви и на практика най-важна стъпка към успешното и навременно справяне с къртенето у дома. Това би ви спестило ценно време, пари и излишни притеснения, които се появяват, когато държите да се справите сами с тези задачи.