call us icon

Как да използвате чук за разрушаване при къртене на бетон.

как да почистим бързо след къртене

Чукът за събаряне е мощен инструмент, предназначен за разрушаване на стени от бетон Има различни размери и стилове, които можете да използвате в зависимост от работата, с която сте се захванали.

Пневматичният къртач не е предназначен само за използване върху стени, но може да се използва върху всякакъв материал, който е дебел, обемен и твърд. Неправилното използване на пневматичния чук може да причини сериозни щети както на собствеността ви, така и на вас самите. Следвайте стъпките по-долу, за да извършите ремонта с минимален риск за вас.

Стъпка 1 - Безопасност

Използването на чук за къртене на бетон или стена е потенциално опасно начинание. Повечето от тези инструменти са много тежки, което затруднява маневрирането им. Никога не го използвайте в близост до други хора и ако някой друг е в зоната на работната площадка, той трябва да бъде защитен от твърда, защитни очила и маска за прах, които също трябва да носите. Освен това трябва да носите и тежки работни ботуши и ръкавици. Силата на чука за разрушаване може лесно да доведе до загуба на сцепление. Ръкавиците ще ви помогнат да поддържате сцеплението, но ако го пуснете, ботушите ще предпазят краката ви. Очилата, твърдата маска и прахът помагат да ви предпазят от отломки

Стъпка 2 - Сцепление

Докато работите с чука за разрушаване, трябва да държите здраво сцепление между него и повърхността, която разрушавате. Ако натискате леко, чукът за събаряне може лесно да се подхлъзне и да причини сериозен проблем.

Стъпка 3 - Ориентация на върха

Поставянето на върха на чука за разрушаване е пряко свързано с това колко ефективно ще бъде разрушаването на бетона. Никога не трябва да използвате чука за разрушаване, когато е насочен към себе си. Също така никога не искате върхът да е насочен право надолу или към повърхността, която се опитвате да премахнете. Това ще накара чука непрекъснато да удря едно и също място, което само ще създаде дупка в това едно място. Номерът е да използвате чука за разрушаване, така че уредът да е под ъгъл и да сочи надолу. Това позволява накрайника да се вкопчи в материала, а не през него.

Стъпка 4 - Откъде да започнете

Избора на място където ще започнете работата по къртенето е важно за ефективността на машината. Когато работите на пода, трябва да започнете от ръба. Стартирането в центъра или в ъгъла ще доведе до проблеми по-късно с натрупването на отпадъци. Ако можете да работите отвътре навън, това е по-добре, тъй като отломките ще бъдат по-близо до мястото, където трябва да бъдат и могат лесно да бъдат премахнати и извозени. Когато работите върху стена, трябва да започнете колкото се може по-близо до центъра. Теглото от товара в горната част ще доведе до самото падане на бетона.

Ако това ви се вижда трудна задача и не искате да се занимавате сами, то можете да се доверите на професионалисти. Предимството да изберете професионална фирма за къртене е че ние имаме нужните инструменти, умения и хора.