call us icon

От какъв материал са направени най-здравите боркорони

От какъв материал са направени най-здравите боркорони

Всеки който цени времето, труда и парите си търси да намери възможно най-добрите инструменти, особено ако става дума за професионална употреба.

За това е и важно да се обсъди темата за това, кои са най-добрите боркорони на пазара и от какъв материал са направени те – разбира се като уважаваме йерархията на материалите и техните технически показатели.

Евтино или качествено – какво има повече значение за нас

Това, което можем да ви споделим от опит, е че при професионална работа, това, на което залагат фирмите за къртене и извозване в София като нас от Stroizone.com, са качествените инструменти.

За това и използваме машини от компании с добра репутация и история на обслужване като Hilti, и когато става дума за консумативите, също не правим компромис.

Причината за качеството е явна – при заложено качество дори и до най-малкия детайл, завършената работа има значително по-голямо крайно и трайно качество. Това се отразява добре на бизнеса понеже се отразява добре и на вас, клиента.

Но за тези от вас, които се интересуват от малко по-задълбочена техническа информация, тук ще обсъдим най-издръжливите боркорони и това от какъв материал са направени те.

Диамантната боркорона

Това, което прави тази боркорона толкова специална е нейното диамантно покритие – точно то й позволява да реже и пробива през всякакъв вид материал, дори вулканични скали.

Нейната издръжливост и качество на работа при продължен период на експлоатация е причината толкова много фирми да избират диаманта като материала за техните пробивни машини и накрайници.

Причината е, че една такава инвестиция не е чак толкова голяма, а увеличеното качество от диамантеното пробиване на отвори, в съчетание с дълготрайността на материала, позволява на един екип от строители да работят непрестанно, без да се налага честото подменяне, както е при свредлата или бургиите.

Диамантите са едни от най-твърдите материали достъпни на човека, и в комбинация с волфрамовите елементи, предлагат една наистина издръжлива екипировка.

Волфрамови боркорони

Волфрамът се намира на върха на йерархията на материалите в леката и тежка индустрия - той, както и диаманта, предоставя голяма издръжливост при силова употреба. Разликата в тяхната цена идва от трудността за изчистване на примесите от волфрамовите добиви, докато е напълно възможно синтетичното създаване на диамант.

Това е причината една от най-търсените комбинации да са волфрам и диамант – недостатъка и при двете, е че се изисква охлаждане при рязане на бетон или метал с тях.

Въпреки всичко, те предоставят обезателна сигурност и ефикасност при работа, за това и ние от Stroizone.com разполагаме главно с такъв вид консумативи както за боркорони, така и бургии.

Разбира се, снабдяването с такъв арсенал не е никак евтино, особено когато има старание към качество, за това и можете да ги намерите предимно по инвентарите на опитни екипи като нашите.

Всеки който се е занимавал със строене или къртене за повече от 5 години би предпочел сигурността на волфрамовите и диамантните боркорони, вместо да използва евтини азиатски продукти.