call us icon

Какви инструменти са нужни за разбиване на плочки

Какви инструменти са нужни за разбиване на плочки

При слагане на плочки на пода или стената, полагаме огромни усилия това да е направено добре, но когато става дума за тяхното разбиване, нещата стават съвсем различни.

Това, което ги обобщава, обаче, е че има методичност и при двата процеса и тази методичност може да е разликата между ефикасност или ужасно хаотична работа.

Какво прави Stroizone.com по-различен от другите

Къртенето изглежда като елементарна задача, на пръв поглед е просто сила и енергия, но за опитните, които са го правили и преди, е пределно ясно, че е въпрос на подготовка и опит.

Подготовката започва с безопасността, къртенето отнема доста усилия и изисква енергия, която отива в плочките, те изхвърлят малки парченца, които могат да се превърнат в опасен шрапнел, особено за очите.

За това е важно да се носят предпазни очила и маска против прах - те предпазват основните и най-засегнатите части от лицето, като е добре и да се носи шлем против остри и бързо летящи парчета керамика.

След това е важно да се обърне внимание на оборудването, с което ще се кърти, понеже именно то е нещото което върши работата.

Добър избор на способи и инструменти може да е разликата между тежка работа и ефикасно завършен обект и ние от Stroizone.com, като специализирана фирма за къртене, знаем точно колко е важна тази разлика.

Нашите екипи идват оборудвани със специализирани ръчни и електрически инструменти, всеки един от които е избран поради своята специфична приложимост по време на работа.

Ръчни инструменти

Най-основните ръчни инструменти при къртене и разбиване на плочки са длетото и чука – размера изцяло зависи от оператора.

По-големите чукове позволяват повече мощност, но могат да се неудобни за използване в тесни помещения - за тях малките чукове са идеални, но изискват повече сила, за да постигнат същите резултати като тежките чукове.

За това е добре да имате избор при нужда, което важи и за длетата – има такива, които са специално пригодени за къртене на плочки, но и можете сами да си направите от парче стомана или калено желязо.

В крайна сметка, идеята е да се отдели плочката от настилката под нея, за това, нещото с най-голямо значение е ъгъла на заточване на длетото.

Електрически инструменти

Това, което също помага при къртене са електрически или пневматични къртачи, тъй като те вършат повечето работа. Особено важни са при големи проекти, или при малки помещения, но при необходимост от експедитивност.

Най-добрите варианти са такива, които могат да използват специализирани длета като машините на Hilti или Bosch, въпреки, че наплива от Makita и Milwaukee инструменти също дава на строителите доста голям избор.

Това, което е от огромно значение е как се използват инструментите - за нашите екипи опитът със сигурност е една от най-големите причини да инвестираме в дълготрайно обучение на персонал.

Ако целите лесно разбиване на плочки, това, което можем да ви препоръчаме е или да наемете един от нашите екипи, или да се оборудвате добре, понеже това, което ви предстои не е никак леко задание.